İnternet web sitesi yöneticileri iyi bilirler ki bir sitede yaşanabilecek en yaygın sunucu hatalarından biri de 500 kodlu hatalardır. Ancak söz konusu internet siteniz wordpress tabanlı ise wordpress 500 hatası çözümü oldukça kolay şekilde yapılmaktadır.

İnternet sitelerinde yaşanan 404 kodlu hatalar genel olarak kalıcı bağlantıların ayarlarından kaynaklanırken 500 hatalarının kaynağını tespit etmek oldukça güçtür. Dahili sunucu hataları arasında yer alan 500 kodlu hatalar, bozuk dosyalar, hatalı dosya izinleri, zamanlama sorunları ve çeşitli uyumsuzluklar nedeni ile ortaya çıkabilir.

Bu nedenler aslında yalnızca 500 hatası ile ilgili değil, bunun haricinde diğer birçok arka plan hatasının da nedenleri arasında sayılabilir. Dahili WordPress 500 sunucu hatalarını çözmek için site içinde yapılan en son işlemleri geri almanız gerekebilir.

WordPress 500 Hatası Nedir

İnternet site yöneticileri, bazı durumlarda eklentileri veya temaları yükledikten veya güncelledikten sonra sitede farklı hatalarla karşılaşabilirler. Bu soruna hangi WordPress eklentisinin veya temasının neden olduğu hakkında fikir sahibi olmak hatanın kaynağını tespit ederek wordpress hata çözümü noktasında farklı fikirler edinmeyi de beraberinde getirir.

İnternet sitelerinde ortaya çıkan 500 hataları, can sıkıcı ve moral bozucu şekilde ortaya çıkan hatalar arasındadır. Dahili sunucu hatası olarak ortaya çıkan 500 durum hatası, sunucu tarafında yaşanan sorunlar hakkında tarayıcı üzerinden kullanıcıya gönderilen mesajlardır.

Genel olarak 5 ile başlayan hata kodlarının sunucu sorunlarından kaynaklandığı wordpress 500 hatası çözümü bilinmektedir ancak 500 hata kodunun tam olarak kaynağını bulmak ve çözümünü üretmek için detaylı çalışmak gereklidir. Söz konusu 500 hatası ancak sitenin yazılım sahibi veya bağlı olduğu sunucunun yönetimi tarafından çözülebilir.

Dahili sunucu hatası olan wordpress 500 internal server error hatası, genellikle web sitesi .htaccess dosyasının yanlış yapılandırılması veya web sitenize gelen aşırı trafik nedeniyle sunucunun yanıt vermesine neden olan bir hata şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Söz konusu wordpress 500 hatası, siteye yüklenen herhangi bir içerikten sonra ya da yapılan güncellemelerin ardından ortaya çıkabilen sunucu hataları arasındadır. Yapılan değişikliklerdeki eklentilerin devre dışı bırakılması söz konusu hatanın çözümü noktasında etkili olabilmektedir.

Bu hata, sitenizin sunucusundaki bir sorun konusunda sizi uyaran ancak sorunun kaynağını belirtmeyen bir HTTP durum kodudur. Bu hata kodu, sunucu yanıt veremediğinde oluşur.

İnternet sitelerinde meydana gelebilen 500 Dahili Sunucu hatası çok çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir ve bu çeşitler şunlardır;

  • 500 dahili sunucu hatası,
  • HTTP 500 dahili sunucu hatası,
  • Geçici şekilde ortaya çıkan 500 hatası,
  • HTTP 500 dahili hata,
  • 500 hata,
  • HTTP hatası 500

Sunucu hataları bu ve bunlara benzer şekillerde uyarı mesajı olarak ekranlarda belirir ve bu durumlarda hatanın kaynağı tespit edilerek çözümler üretilmelidir.

Wordpress 500 hatası çözümü
WordPress 500 hatası çözümü

WordPress 500 Hatası Nedenleri

İnternet sitelerinde sıklıkla yaşanan 500 durum koduna sahip mesajlar, bir web sitesinin veya İnternet uygulamasının belirli sunucu tarafı işlemlerini sürdürememesi veya başlatamaması gibi nedenlerle ortaya çıkar.

Ayrıca sunucuda yanlış yapılandırma, yanlış PHP sürümü seçimi, eksik veya hatalı PHP uzantıları, Windows sunucularında IIS hizmetinin kapalı kalması gibi sebepler de buna neden olabilir wordpress 500 hatası çözümü

Tüm bunlara ek olarak zaman zaman hatalı dosya izinleri, .htaccess dosyasındaki hatalı kod parçacığı, yetersiz PHP oturum süresi veya PHP bellek kısıtlamaları gibi nedenlerle bu kod ilgili olabilir. WordPress gibi içerik yönetim sistemlerinde oluşabilecek ek çakışmalar da bu hataya neden olabilir.

WordPress 500 Hatası bazı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar ve bu nedenler şunlardır;

  • Yanlış yapılandırılmış .htaccess dosyasının varlığı
  • Sunucu aşırı yüklenme veya DDOS / Botnet benzeri saldırılar nedeniyle sunucu kesintinin yaşanması
  • WordPress sayfasının kök dizininin neden olduğu sorunlar
  • PHP bellek sınırının aşılması ve aşırı yükleme
  • Manuel uygulama kurulumlarında dosya izinlerinin geçersiz yapılandırması
  • Hatalı kodlama veya uygulama komutu verilmesi
  • Geçersiz dosya adı ile yazılan dosyaların siteye yüklenmesi

Bunlar ve siteye yüklenen, eski PHP biçiminde kodlanmış veya güncel olmayan PHP veya WordPress güncellemeleri söz konusu hatanın nedenleri arasında sayılabilir.

WordPress 500 Hatası Çözümü

Her şeyden önce, çözümü etkili bir şekilde uygulamak için hatanın kaynağının net bir şekilde tespit edilmesi oldukça önemlidir. Sunucu işlemlerinin takip edilerek 500 hata kaynağı rahatlıkla tespit etmek de mümkündür.

Yaşanabilecek olan wordpress 500 hatasının nedenine bağlı olarak, etkili çözümler için şu işlemler yapılabilir; wordpress 500 hatası çözümü

  • Sitenizi düzenli olarak yedeklenmesi olası bir çözüm önerisidir
  • WordPress tabanlı internet sitelerinde yönetici panelinden eklenen eklentilerin iptal edilerek devre dışı bırakılması
  • Yapılan güncellemelerde eklenen dosyaların yeniden adlandırılması
  • Sitenin kısıtlı olan PHP belleğinin sınırının artırılması
  • Hata ayıklama işlemlerinin kullanılması
  • Site yöneticisinin yetkilerinin yeniden kontrol edilmesi
  • Tema hatalarının tespit edilerek temanın bir başkası ile değiştirilmesi
  • Siteye hizmet veren hosting firması ile görüşülerek hata düzeltme istenmesi

Söz konusu bu işlemlerin çeşitli tekniklerle gözden geçirilmesi olası wordpress 500 hatalarını ortadan kaldırmak için yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Ürünlerimiz Orjinal GPL Lisanslıdır. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler.
This is default text for notification bar